Грижа

Ръководство за грижи за изделие от мериносова вълна

Мериносовото е едно от най-дълготрайните влакна. Ако се полагат нужните грижи и любов, тази удивително мека прежда ще издържи проверката на времето, за да може бъдещите поколения да я ценят и да и се наслаждават.

Как да изпера моето изделие от вълна и с участието на вълна на Zarzano?

Преди да започнете да перете, разгледайте изделието за петна, почистете с четка и накиснете за около 20 мин преди да изплакнете. Плетивото от мериносова вълна е най-деликатно, когато е мокро, затова никога не изстисквайте и не дърпайте докато е мокро, тъй като ще се раздърпа непоправимо. Когато изплакнете обилно със студена вода, внимателно изстискайте излишната вода от дрехата, поставете я върху суха кърпа и внимателно я завийте на руло. След като кърпата абсорбира възможно най-много влага, оформете дрехата в първоначалната и форма и я сложете да изсъхне на сенчесто място. 

Разбираме, че времето е ценно в съвременния живот и че спазването на тези инструкции при всяко пране може да отнеме много време. Ако е необходимо, вашето плетено вълнено изделие може да се изпере в пералня на студено пране и ниско центрофугиране, ако имате такава настройка. Ако се нуждаете от изделието си набързо, преди да е изсъхнало, можете да го пуснете в сушилнята за 5 минути, за да ускорите нещата. След 5 минути оформете отново и поставете на равно място.